EDUCACIÓ PER A L’EUROPA PLURILINGÜE

PROJECTE ERASMUS+ IES PEDREGUER 2019-1-ES01-KA101-063171

FORMACIÓ EN PLURILINGÜISME

FORMACIÓ EN PLURILINGÜISME

Ahir dia 12 de febrer vàrem tindre la segona sessió amb la ponent, Lorena Cantó, assessora de Plurilingüisme. Sessions que formen part del Projecte de Formació en Centres que estem portant a terme a l’IES Pedreguer durant el curs 2019-2020.

Durant aquesta sessió hem seguit parlant de la Llei 4/2018, de 21 de febrer, de la Generalitat, per la qual es regula i promou el plurilingüisme en el sistema educatiu valencià. Sobre la qual, a la primera sessió parlàrem sobre la fonamentació normativa que els centres han tenir en compte per tal d’elaborar el projecte lingüístic de centre (PLC) i de la guia d’elaboració del mateix.

En aquesta sessió, en la qual han estat presents pràcticament tots els departaments, hem abordat el treball en plurilingüisme pel que fa al Tractament Integrat de Llengües (TIL) i sobre el Tractament Integrat de Llengua i Contingut (TILC).

Entre altres qüestions, hem revisat de nou el guió per a elaborar el PLC (Projecte Lingüístic de Centre). Hem compartit i debatut rúbriques que utilitzem per intentar fer-ne en comú i que siguen pròpies del centre.

Hem parlat de les marques que utilitzarem per a corregir les faltes d’ortografia, entre les quals estan les que es presentaren al Pla de Transició.

També s’ha debatut sobre la importància de posar-nos d’acord amb els llibres de lectura, no solament entre departaments de llengües, sinó també fent participar de l’elecció i del treball de les lectures a la resta de departaments no lingüístics.

Continuarem amb aquest treball en properes sessions del PFC.

 

pròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

© 2023 EDUCACIÓ PER A L’EUROPA PLURILINGÜE

Autor Anders Norén