EDUCACIÓ PER A L’EUROPA PLURILINGÜE

PROJECTE ERASMUS+ IES PEDREGUER 2019-1-ES01-KA101-063171

Nota de premsa

Nota de premsa en el web de Programes Europeus de la DGPLiGM

ERASMUS+ A L’IES PEDREGUER

PROJECTE 2019-1-ES01-KA101-063171
EDUCACIÓ PER A L’EUROPA PLURILINGÜE

Durant el present curs l’IES Pedreguer està participant en el programa Erasmus+, impulsat per l’Unió Europea, amb al projecte KA101 Educació per a l’Europa Plurilingüe. A grans trets, els objectius del projecte són generar consciència europea, millorar la pràctica docent a través de noves metodologies i els projectes interdisciplinaris, millorar la competència lingüística en anglés i introduir l’italià, adquirir competències en TIC i fomentar l’ús de la plataforma eTwinning i fomentar la formació plurilingüe entre l’alumnat i el professorat.

Als mesos de juliol i agost tingueren lloc tres mobilitats de professorat per a formar-se a l’estranger. A les dues primeres, els professors Aurora Pérez i Carles Palomares del departament de matemàtiques assistiren al curs English for teachers a ICTQ, Mellieha, Malta. Mentre que a la tercera mobilitat, el professor Germán López assistí al curs Italian Language and Culture for Teachers and Learners a EUROPASS SRL, Florència, Itàlia.

Al llarg del curs s’estan posant i es posaran en pràctica estratègies, mètodes o idees apreses durant les mobilitats amb la finalitat d’introduir la llengua anglesa a les classes de matemàtiques, fomentar la formació en CLIL al centre, crear un taller de llengua i cultura italianes per tal de preparar l’alumnat de la mobilitat a Itàlia del nostre projecte KA229, participar en projectes eTwinning. potenciar Erasmus+ amb concursos de disseny, participar d’un seminari anomenat Matemàtiques i art i adaptar a l’anglés les activitats de la Ruta matemàtica de Pedreguer.

Una de les activitats destacades s’ha dut a terme dins de les activitats programades per al final de la primera avaluació. En concret, el departament de matemàtiques ha organitzat com a activitat final de l’avaluació, una Escape Room plurilingüe i interdisciplinar, en la qual els alumnes de 1r d’ESO han utilitzat el seu enginy, els seus coneixements matemàtics i de llengua anglesa, així com coneixements d’altres matèries com de biologia i geologia i informàtica. A més, part del material emprat ha estat elaborat a les classes de tecnologia del grup 3r de PMAR.

De ben segur que a les properes avaluacions es duran a terme altres activitats emmarcades dins de l’esmentat projecte Erasmus+, Educació per a l’Europa Plurilingüe, així com la participació de projectes  eTwinning.

pròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

© 2023 EDUCACIÓ PER A L’EUROPA PLURILINGÜE

Autor Anders Norén